25.09.2024 / 11:53 Crna hronika - MUP KS

Još jedna dojava o bombi u Sarajevu, evakuišu se učenici Srednje muzičke škole

Još jedna dojava o bombi u Sarajevu, evakuišu se učenici Srednje muzičke škole
Foto: FENA
Još jedna dojava o postavljenoj bombi stigla je na adresu u Sarajevu, ovaj put u Srednjoj muzičkoj školi.

U toku je evakuacija učenika, kao i kontradiverzioni pregled objekta, koji vrše službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Podsjetit ćemo, prethodnih dana su stigle dojave o bombama u tri sarajevska tržna centra i to u SCC-u, Aria Mall-u, Importanne centru, a nakon završenih KDZ pregleda utvrđeno je da su dojave bile lažne, saopćeno je ranije iz MUP-a KS.

KDZ pregled tržnog centra Aria Mall završen je u utorak u 21:40 sati. KDZ pregled u tržnom centru SCC, ulica Vrbanja 1. završen je sinoć u 19:30 sati, KDZ pregled u tržnom centru Importanne, ulica Zmaja od Bosne 7. završen je u 18:30 sati.

Kontradiverzione preglede u tri tržna centra obavili su timovi Uprave policije MUP-a KS, kao i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH i Federalne uprave policije, u skladu sa Sporazumom o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Dojave o bombama bile su upućene u utorak ujutro oko 04.00 sata e-mailom na adresu tih tržnih centar. Nakon pristiglih dojava, u toku dana obaviješten je MUP KS, tržni centri su evakuirani i izvršeni su KDZ pregledi. Nakon KDZ pregleda utvrđeno je da su dojave bile lažne.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo