24.09.2024 / 23:14 Fudbal - U teškim vremenima

Poznati političar iz Sandžaka preuzima FK Partizan?

Poznati političar iz Sandžaka preuzima FK Partizan?
Foto: Arhiv

Grupa legendi, bivših trenera i prvotimaca Partizana, obavila je danas razgovore sa klupskim čelnicima i najavila nekoliko konkretnih rješenja za promjene i spas kluba.

Po inicijalnim idejama, funkciju predsjednika crno-bijelih trebalo bi da preuzme Rasim Ljajić.

Mjesto direktora, prema istim izvorima, čeka Danka Lazovića.

Grupa okupljena oko "Apela za spas Partizana" i umjereniji protivnici aktuelnog klupskog rukovodstva oformili su tokom dana zajednički stav o nužnosti promjena u klubu i potrebe za hitnom reakcijom.

Zato je i konačan stav, dostavljen predsjedniku Miloradu Vučeliću i Milošu Vazuru, oformljen u potrebi hitnog zasedanja skupštinskog saziva i promjena u rukovodećim strukturama. Bez uslova i po hitnom postupku!

Zajednički stav uticajnog sastava ogleda se u predlogu da klub preuzme Rasim Ljajić. Kako saznaje "Sport klub", provjereni sportski radnik, godinama angažovan u fudbalu, spreman je da načini konkretan korak i prihvati poslove prvog čovjeka Partizana. Danas je počasni predsjednik i prvi čovjek Novog Pazara, istovremeno i potpredsednik JSD Partizan. Ranije je bio potpredsjednik fudbalskog kluba i dugogodišnji član uprave.

Na tom putu, ipak, biće ključno i nekoliko odgovora: kako bi klub funkcionisao, sa kojim sredstvima i kakvim planom! Navodno, Ljajić je spreman da povede Partizan ka izlasku iz krize, pod jasnim uslovima i radikalnim promjenama u startu.

Po principima takozvanog radikalnog zaokreta. Prema načelnom planu, direktor Partizana trebalo bi da bude Danko Lazović!

I za nekadašnjeg napadača crno-bijelih i reprezentativca Srbije važi slična priča kao i u slučaju dolaska Rasima Ljajića. Lazović hoće da pomogne Partizanu i preuzme poslove, trenutno u opisu zaduženja Miloša Vazure, ali samo u slučaju jasnog i bezuslovnog plana o restauraciji kluba. Bez šminkanja i lažnih priča.

Izvjesno je da bi u tom slučaju mjesto sportskog direktora, umjesto Ivice Ilieva, bilo povjereno novom čovjeku, takođe, iz redova bivših prvotimaca.

Prijedlozi o zakazivanju skupštine i dolasku Rasima Ljajića i Danka Lazovića u Partizan dostavljeni su danas u Humsku.

Čelnici crno-bijelih, Milorad Vučelić i Miloš Vazura, ipak, nisu spremni, niti bi na svoju ruku, da se lako odreknu postojećih beneficija. Pominje se i zahtjev za regulisanje pojedinih dugovanja u visini od oko 20 miliona eura.

Konačnu riječ o novom prijedlogu i potencijalnim promjenama u Partizanu daće politički vrh.

Podsjetimo, Partizan je jučer doživio veoma uvjerljiv poraz od Crvene zvezde na svom terenu od 4:0.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo