24.09.2024 / 22:24 Fudbal - WWIN liga BiH

Zrinjski rutisnki savladao Široki uoči mostarskog derbija

Zrinjski rutisnki savladao Široki uoči mostarskog derbija
Foto: Zrinjski
Fudbaleri Zrinjskog večeras su pred domaćom publikom bez većih problema nadigrali svog rivala, ekipu Širokog Brijega, koju su savladali rezultatom 3:0.

Prva prilika na utakmici viđena je u 5. minuti, a imao ju je Zrinjski. Mašić je probao glavom, ali je to bio lagan plijen za Tomića.

Velika prilika za goste u 23. minuti. Karačić je bespotrebno istrčao na 30 metara od gola. Chinedu je do lopte stigao prije njega, prebacio ga ali nije na kraju uspio da pogodi. Mašić je na kraju ispravio grešku svog golmana.

Mamić je u 27. minuti dobro centrirao, a ponovo je probao Nardin Mulahusejnović sa 11 metara, ali ovaj put pogađa prečku.

Svega minut kasnije Zrinjski stiže do prednosti od 1:0. Ivančić je šutirao sa 20 metara, Topić brani ali na odijanac natrčava Topić i šalje loptu u mrežu. Provjeravala se nekoliko minuta ova situacija u VAR sobi, a na kraju je odlučeno da Jurilj nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Odmah na početku drugog poluvremena, tačnije u 49. minuti probao je Ćavar iz slobodnjaka, ali rezultat se nije promijenio.

Nakon toga u 71. minuti Ćavar centrira iz kornera, a Malekinušić glavom šutira, međutim brani Tomić.

Ubrzo su Plemići duplirali prednost. Stanić je napravio veliku grešku, loptu uzima Mulahusejnović koji zaobilazi golmana i postiđe gol.

Raspao se Široki Brijeg tada, te su u 86. minuti primili i treći gol. Prskalo je centrirao, a Barišić je pogodio za 3:0.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, te je i Zrinjski napravio sjajnu uvertiru za derbi sa Veležom koji se igra u subotu od 20:45 sati.

WWin liga BiH, 8. kolo:

Zrinjski - Široki Brijeg 3:0

(Vijesti.ba)

Izdvajamo