24.09.2024 / 20:13 Fudbal - Mlinarić heroj

Velež protutnjao Gabelom i na sjajan način najavio derbi sa Zrinjskim

Velež protutnjao Gabelom i na sjajan način najavio derbi sa Zrinjskim
Foto: FK Velež
Fudbaleri Veleža došli su do jako uvjerljive pobjede na gostovanju u Gabeli kod ekipe GOŠK-a koju su savladali sa 4:0.

U devetoj minuti fudbaleri Veleža traže penal, a nakon što je sudija Efendić pogeldao snimak pokazao je na bijelu tačku.

Loptu je na 11 metara naštimao Mlinarić i sigurno zabio za slavlje gostujućih igrača i navijača koji su tokom svih 90 minuta davali veliku podršku svojoj ekipi. U 21. minuti Jevtović pogađa, ali je dosuđen ofsajd, da bi ipak iz VAR-a stigla dobra vijest za Rođene, koji su imali 2:0.

U 25. minuti jedan igrač GOŠK-a sa gol linije zaustavlja udarac Mlinarića. Velež je nastavio sa žestokim napadima, pa je već u 35. minuti vodio 3:0. Mlinarić je matirao Kolaka nakon ubačaja Oreča.

GOŠK prijeti u 37. minuti, Gogić šutira sa desne strane, no imao je već savladani Hadžikić malo sreće. Na početku drugo gdijela Velež je dokrajčio Gabeljane. igrala se 49. minuta kada je Mlinarić zabio i došao do svog hat-tricka.

Tim je golom Mlinarić "ubio" utakmicu i bilo je jasno da je sve gotovo, pa se samo čekalo da se duel završi. Velež je sa devet bodova došao do šestog mjesta, a ovom je pobjedm prekinuo negativnu seriju od jednog poraza i tri remija, odnosno seriju bez pobjede.

Mostarci će za vikend ugostiti Zrinjski u velikom mostarskom derbiju. Što se GOŠK-a tiče, zakovan je za dno sa samo jednim bodom u osam utakmica, a sada će gostovati u Konjicu ekipi Igmana.

U prvoj ranije danas odigranoj utakmici 8. kola, Radnik je sa 2:0 bio bolji od Slobode iz Tuzle, a od 20:30 sati igraju Zrinjski i Široki Brijeg.

Sutra u 16 sati počinje meč Sloga - Igman, od 18 Posušje i Borac te od 20:30h Sarajevo i Željezničar.

GOŠK - Velež 0:4

GOŠK: Kolak, Lagumdžija, Šuta, Mizić, Novaković, N.Perić, Šroler, Ikić, Mihaljević, Martić, Gogić

Velež: Hadžikić, Oreč, Halilović, Pršeš, Hrkać, Mlinarić, Šturm, Jevtović, Vehabović, Mehremić, Milak.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo