24.09.2024 / 19:18 Fudbal - Nakon niza poraza

Halilhodžić: Teško je preuzeti Dinamo u ovakvoj situaciji

Halilhodžić: Teško je preuzeti Dinamo u ovakvoj situaciji
Foto: Arhiv

Dinako i dalje traži trenera nakon što je protekle sedmice smijenio Sergeja Jakirovića, kojeg su koštali uzastopni porazi od Hajduka (0:1) u SuperSport HNL-u i Bayerna u Ligi prvaka (9:2).

Donedavni pomoćnik Sandro Perković privremeno je preuzeo vođenje ekipe, no i s njim na čelu je zagrebački tim doživio debakl od Slaven Belupa (4:1) u Koprivnici.

U razgovoru za Sportklub bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić (72) osvrnuo se na potencijalni povratak u zagrebački klub:

"To će biti malo teže. Ja znam što je to i kako to ide, više puta sam u svojoj trenerskoj karijeri došao u takvu situaciju. Prvi put kad sam došao u Dinamo, bila je slična situacija, ma još i gora, dramatičnija. Za takvo nešto mora se uložiti puno truda, snage, znanja i to nije nimalo lak posao.

Shvaćam zabrinutost u Upravi Dinama, kako naći čovjeka koji je sposoban preokrenuti tu situaciju, koja danas ima negativnu tendenciju i koja se može još produbiti. Ali ja ne znam zbog čega je sve to i ne bih mogao dati svoje analize i savjete."

Za Dinamove loše rezultate i poraz 9:2 kod Bayerna je rekao: "To je vrlo kritično, kad primiš devet golova. Ne mogu shvatiti da primiš devet golova u takvoj jednoj utakmici i onda još taj poraz od Belupa. To je sve vrlo zabrinjavajuće. Kažem, nisam u svlačionici da znam što se događa, ali se očito događa nešto što nije dobro.

To je jedna trauma koja može trajati godinama. Ali da u Ligi prvaka primiš devet golova, to je, da ne kažem, malo i sramotno i jako komplicirano."

Halilhodžić je Dinamo vodio u sezoni 2010./2011., a posljednji posao imao je kao selektor Maroka od 2019. do 2022. godine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo