24.09.2024 / 19:13 Fudbal - Degutantno

Saigrač bh. reprezentativca šokirao svijet fudbala zbog nalakiranih noktiju

Saigrač bh. reprezentativca šokirao svijet fudbala zbog nalakiranih noktiju
Foto: X.com
Poznate ličnosti, a samim tim i fudbaleri danas često znaju sve više pažnje privlačiti stvarima koje nisu vezane za njihov sport, a posljednji takav slučaj je onaj australskog igrača Jacksona Irvinea.

Irvine je igrač njemačkog bundesligaša St. Paulija i kapiten tog kluba, za koji nastupa i reprezentativac BiH Nikola Vasilj, a mnogo je pažnje privukao na posljednjem meču.

Bio je to nedjeljni meč 4. kola Bundeslige protiv RB Leipziga (0:0), na kojem se Irvine pojavio s nalakiranim noktima.

Svoje nokte je obojio u crnu boju, a brzo su to krenuli komentarisati fanovi na društvenim mrežama te shvatili i da mu to nije prvi put da na taj način privlači pažnju.

Ranije su pojedini slavni sportisti lakiranje svojih noktiju objašnjavali namjerom da podignu svijest o nasilju nad djecom, a Irvine se još uvijek nije oglašavao po tom pitanju.

Inače, Irvine je i proslavljeni reprezentativac Australije, za koju ima 70 nastupa i 10 golova, a gotovo cijelu svoju klupsku karijeru je proveo na Otoku.

Tamo je igrao za škotske timove Celtic, Kilmarnock, Ross County i Hibernian, dok je nastupao i za engleske Burton i Hull City.

Član njemačkog St. Paulija je od 2021. godine, a s ovim timom je uz našeg Vasilja prošle sezone izborio promociju u Bundesligu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo