24.09.2024 / 14:59 Ostali sportovi - 'Goražde 2024.'

OK Goražde u subotu domaćin 10. Međunarodnog odbojkaškog turnira

OK Goražde u subotu domaćin 10. Međunarodnog odbojkaškog turnira
Foto: FENA

Odbojkaški klub Goražde u okviru priprema za novu sezonu Premijer lige BiH, u subotu će biti domaćin jubilarnog 10. Međunarodnog turnira za seniorke "Goražde 2024“.

Predsjednik OK Goražde Nermin Obuća ističe da pripreme OK Goražde ulaze u završnicu te da će predstojeći turnir poslužiti za finalnu korekciju tima pred početak sezone.

- Seniorska ekipa ušla je u završni dio priprema na uigravanju. Prošli vikend bili smo na jakom turniru na Ilidži gdje smo od tri utakmice, jednu pobijedili a dvije poraženi tako da smo vidjeli s čime raspolažemo i koji su nedostaci koji bi se trebali popraviti – istakao je Obuća.

Napomenuo je da će na turniru u Goraždu nastupiti četiri ekipe.

- Pored nas, učestvuju ekipe Zlatibor iz Čajetine, Albatros iz Herceg Novog i Igman sa Ilidže. Albatros se takmiči u Prvoj ligi Crne Gore, Zlatibor je takođe veoma dobra ekipa u Drugoj ligi koja se prošle godine borila za ulazak u Super ligu Srbije. Ekipa Igmana prošle godine zauzela je treće mjesto u PL BiH, tako da će publika vidjeti dobru odbojku – kazao je on.

Dodao je da će OK Goražde ove godine obilježiti i 70 godina odbojke u gradu na Drini.

- Imamo dakle dva značajna jubileja i sve će to dobro doći za uigravanje i dodatnu promociju odbojke u Goraždu. Sve naše igračice su u dobrom fizičkom i zdravstvenom stanju, a ostalo još 15-ak dana da uigramo ekipu i ispravimo nedostatke. U prvom kolu idemo na teško gostovanje kod Borca u Banja Luku, ekipi koja je ove godine ušla u PL BiH međutim u ovom prelaznom periodu se pojačala i vjerovatno će biti jedna od ekipa koja će se boriti za sami vrh tabele. Nadam se da ćemo pored turnira uspjeti odigrati još utakmica kako bi smo što bolje ušli u prvenstvo – kazao je predsjednik OK Goražde.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo