24.09.2024 / 12:02 Izbori 2024 - Mostar

Prof. dr. Đani Rahimić najavljuje daljnja ulaganja u Sportsko-rekreacioni centar Bunica

Prof. dr. Đani Rahimić najavljuje daljnja ulaganja u Sportsko-rekreacioni centar Bunica
Foto: Vijesti.ba
Ovog ljeta Sportsko-rekreacioni centar Bunica je bio veliko gradilište, što je odlična najava za vraćanje nekadašnjeg sjaja ovom izletištu i proširenje njegovih kapaciteta.

Prof. dr. Đani Rahimić, kandidat za gradonačelnika Koalicije za Mostar posjetio je izletište Bunica te tom prilikom pojasnio nadležnost JP Komunalno na čijem je čelu i svoj lični udio u pripremi projekta.



"Komunalno preduzeće će preuzeti upravljanje ovim lokalitetom nakon završetka rekontrukcije i omogućiti svim građanima, ali i turistima da uživaju u prirodnim ljepotama ovoga kraja. Ja sam lično učestvovao na samom početku pripreme kroz izradu idejnog projekta, koji sam donirao gradu Mostaru kako bi se moglo aplicirati za sredstva za rekonstrukciju", izjavio je dr. Rahimić.



Realizaciju ove investicije podržala je Vlada Velike Britanije kroz projekat "Mostar – Prostori koji pokreću".

"Centar će imati dva ulaza na obje obale gdje su predviđene parking zone te prostor za kampiranje i rekreaciju. Naravno, ovo je tek prva faza rekonstrukcije i bit će potreban nastavak ulaganja kako bi se to sve realiziralo do kraja", pojasnio je dr. Rahimić.

Prof. dr. Đani Rahimić najavljuje daljnja ulaganja u Sportsko-rekreacioni centar Bunica

Posted by Vijesti.ba on Utorak, 24. septembar 2024.

Radovi su podijeljeni u tri etape, a okončanje prvog dijela radova u vrijednosti od 630 000 KM očekuje se do kraja mjeseca. Ovaj projekt ne samo da će unaprijediti lokalnu infrastrukturu, već će i doprinijeti razvoju turizma u Mostaru.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo