24.09.2024 / 11:12 Košarka - KPZ Foča

Presedan u svijetu sporta: Košarkaš bh. kluba dobio smještaj u zatvoru

Presedan u svijetu sporta: Košarkaš bh. kluba dobio smještaj u zatvoru
Foto: KK Sutjeska/Ilustracija
Zanimljiva i prilično bizarna vijest stiže iz bh. košarke, a u centru pažnje je KK Sutjeska iz Foče.

Ovaj klub, koji se takmiči u Prvoj ligi RS, odlučio je smjestiti jednog od svojih košarkaša u prostorije Kazneno-popravnog zavoda u Foči.

Vijest je objavljena na zvaničnoj Facebook stranici Sutjeske, ali je u prvobitnoj objavi bilo navedeno da će u prostorijama u okviru KPZ Foča boraviti više košarkaša.

"Zahvaljujemo se Upravi KPZ Foča, na čelu sa v.d. direktorom Bojanom Kostićem, koji su u zakonskim okvirima izašli u susret Košarkaškom klubu Sutjeska, omogućivši smještaj naših igrača po minimalnim cijenama. U vremenu visokih stanarina u našem gradu, ova podrška će značajno olakšati rad kluba i doprinijeti našem daljem razvoju. Hvala na podršci!", poručili su iz KK Sutjeska.

Ta objava je privukla dosta pažnje, a onda je nekoliko dana kasnije stiglo pojašnjenje da će samo jedan košarkaš živjeti u restoranskom objektu KPZ Foča. Nije objavljeno o kojem se košarkašu radi.

"Zahvaljujemo se Upravi KPZ Foča, na čelu sa v.d. direktorom Bojanom Kostićem koji su omogućili smještaj jednog od naših košarkaša u restoranu 'Drina' u okviru RJ Ugostiteljstvo u Privredno instruktorskoj službi Zavoda. Hvala na podršci!", prepravljeni je tekst zahvale.

Bilo kako bilo, Sutjeska je vjerovatno jedini, ili barem jedan od rijetkih košarkaških klubova na svijetu čiji igrač boraviti unutar zatvora tokom nastupanja za klub.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo