24.09.2024 / 10:49 Fudbal - Trener Željezničara

Ćorić najavio derbi: Sve osim poraza je pozitivan rezultat

Ćorić najavio derbi: Sve osim poraza je pozitivan rezultat
Foto: FK Željezničar
Trener Željezničara Denis Ćorić najavio je predstojeći sarajevski derbi koji će biti odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Ćorić je svjestan da će sa druge strane biti kvalitetan protivnik, pa je priznao da bi bio zadovoljan i s jednim osvojenim bodom.

"Očekivanja su velika, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Sarajevo je u dobroj formi, ali u derbiju nema nikakvih pravila. Očekujem da trkački budemo dobri i agresivni i da pružimo dobru utakmicu i napravimo pozitivan rezultat, a to je sve osim poraza. Neće biti lako jer je Zekić dobro posložio njihovu ekipu, ali mi idemo odigrati mušku, čvrstu utakmicu i vidjet ćemo kako će to na kraju biti", rekao je Ćorić.

Trener Željezničara je poručio kako svojim igračima nema šta zamjeriti u dosadašnjih sedam kola.

"Ne može se ništa preko noći napraviti, mi smo svjesni nekih stvari i toga da nije lako promijeniti neke stvari preko noći, za to treba jedan-dva prijelazna roka. Mogu vam samo reći da će Željo biti dobar u dogledno vrijeme".

Ćoriću će ovo biti prvi sarajevski derbi na klupi Željezničara, a poručio je kako ne osjeća nervozu.

"Ja se osjećam kao i uvijek mirno i staloženo i jedva čekam da počne utakmica. Meni je čast što sam dio ovog svega i pripremam se za nju kao i za svaku drugu utakmicu i to želim prenijeti na igrače", poručio je Ćorić.

Utakmica Sarajevo - Željezničar igra se u srijedu s početkom u 20:30 sati. Glavni sudija utakmice bit će Admir Musić iz Sarajeva.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo