23.09.2024 / 23:15 Košarka - Postignuta saradnja

KK Bosna promijenila ime pred početak nove sezone

KK Bosna promijenila ime pred početak nove sezone
Foto: FENA
Košarkaški klub Bosna pred početak nove sezone ponovo je promijenio ime, a ovaj put je promjena došla iz saradnje sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Kako je večeras objavio klub, u novoj sezoni će nositi ime KK Bosna Visit Sarajevo.

"Ova promjena je važan iskorak, nastala iz izuzetno uspješne saradnje između Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Visit Sarajevo i našeg kluba. Sinergija sporta i kulture ne samo da unapređuje košarkaški potencijal kluba, već doprinosi i turističkom imidžu našeg grada. Drago nam je što su Ministarstvo kulture i sporta KS i Turistička zajednica KS prepoznali vrijednost ovog partnerstva.

Zajedničkim naporima, ne samo da promovišemo Sarajevo kao turističku destinaciju, već dodatno jačamo sportski duh i identitet grada. Ova saradnja predstavlja korak naprijed ne samo za KK Bosna Visit Sarajevo, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu – zajedno gradimo ljepšu budućnost, povezujući sport i kulturu!

Sa zajedničkom vizijom, KK Bosna Visit Sarajevo postaje simbol sportskih uspjeha i ambasador našeg glavnog grada na regionalnoj sceni!", poručili su Studenti.

Nedavno je Bosna, u sklopu priprema za novu sezonu, igrala Memorijalni turnir "Mirza Delibašić" te zauzela treće mjesto, iza italijanskog Sassarija i rumunskog Cluja, a ispred Dubaija.

Prvi zvanični meč ove sezone Studente čeka za dva dana u Novom Sadu, gdje će stići na megdan Vojvodini u utakmici 1. kola Druge ABA lige.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo