22.09.2024 / 08:53 Fudbal - Foto

Kutak za sporni trenutak: Da li je Željezničar oštećen za penal protiv Zrinjskog?

Kutak za sporni trenutak: Da li je Željezničar oštećen za penal protiv Zrinjskog?
Foto: Screenshot / Arena Sport

Zrinjski je sinoć savladao Željezničar rezultatom 2:0 na Grbavici u susretu sedmog kola Wwin lige BiH, a gosti su odigrali jako dobar meč i kad se sabere cjelokupan dojam, zasluženo su osvojili puni plijen.

Ipak, pitanje je kakav bi bio ishod ovog duela da je sudija Aleksandar Njegomirović u 82. minuti dosudio penal za Željezničar nakon duela Marija Tičinovića i Martina Mirčevskog u kaznenom prostoru gostiju.

Samir Radovac je odlično šutirao nakon solo prodora i pogodio prečku, lopta se odbila do Mirčevskog koji je pokušao doći do nje, ali ga je oborio Tičinović.

Njegomirović je odmah pokazao da se igra nastavi, potom je signalizirao i da razgovara sa VAR sobom, a na kraju je samo pokazao da mu je iz VAR sobe javljeno da nema elemenata za preispitivanje njegove prvobitne odluke, te da se igra nastavi.

Podsjećamo, u momentu ove sporne situacije rezultat je bio 1:0 za mostarski tim.

Već sada je evidentno da primjena VAR tehnologije nije ista za sve ekipe, pa se postavlja pitanje koliku će on korist dugoročn donijeti premijerligašima, odnosno hoće li neki klubovi imati "poštenije" suđenje od drugih.

U narednom kolu koje se igra u srijedu očekuje nas Vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara na stadionu Koševo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo