21.09.2024 / 23:31 Fudbal - La Liga

Real preokretom do pobjede protiv Espanyola

Real preokretom do pobjede protiv Espanyola
Foto: X
Real Madrid pobijedio je Espanyol 4:1 u utakmici 6. kola španske La Lige.

Dani,Carvajal, Rodrygo, Vinicius Junior i Kylian Mbappe zabili su golove za Real, dok je Espanyol poveo autogolom Thbauta Courtoisa.

Ekipa Carla Ancelottija odigrala je dobro prvo poluvrijeme. Espanyol se jedva branio od Realovih napada, no početkom drugog poluvremena uslijedilo je iznenađenje. Gostujuća ekipa iz Barcelone je povela u 54. minuti. Jofre Carreras je istrčao kontru te iz mrtvog ugla pokušao ubaciti prema sredini. Oštra lopta nespretno je pogodila golmana Reala Thibauta Courtoisa te se odbila u mrežu. Službeno je autogol upisan belgijskom golmanu, koji je imao nekoliko sjajnih odbrana kroz utakmicu.

Ali, Real je izjednačio vrlo brzo. Bellingham je pucao, a golman Espanyola Joan Garcia dirao je loptu i usporio je, no naletio je Dani Carvajal i zabio je s crte u mrežu.

Uslijedio je preokret. Najprije je Vinicius asistirao Rodrygu za pogodak u 75. minuti, a kasnije je Vinicius i sam zabio u 78. minuti, na asistenciju Kyliana Mbappea.

Brazilski napadač Endrick ušao je s klupe i izborio penal u 90. minuti za Real. Protivnika koji ga je htio faulirati je doslovno nosio na leđima nekoliko metara do kaznenog prostora te onda pao. S bijele tačke siguran je bio Mbappe.

Na kraju je Real dosad ove sezone skupio 14 bodova u šest kola i ima jedan manje od vodeće Barcelone, prenosi Index.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo