21.09.2024 / 22:05 Fudbal - Serie A

Derbi Juventusa i Napolija završio bez pobjednika

Derbi Juventusa i Napolija završio bez pobjednika
Foto: X / Juventus
Derbi Juventusa i Napolija u 5. kolu talijanske Serie A završio je podjelom bodova i bez pogodaka na Allianz stadionu u Torinu.

Golmani su ostali gotovo nezaposleni, jer je svaka ekipa imala po jedan udarac unutar okvira gola. Juventus je imao mnogo više loptu u nogama, ali to nije uspio materijalizirati.

Napoli je prvi put ove sezone remizirao i sa 10 bodova je na drugom mjestu s bodom manje od vodećeg Torina. I Udinese ima 10 bodova, ali iz četiri utakmice. Juventus je ostao neporažen i još uvijek je bez primljenog pogotka, ali s dvije pobjede i tri remija ima devet bodova i nalazi se na četvrtom mjestu.



Fudbaleri Venezije svladali su pred svojim navijačima Genou sa 2-0 (0-0) u prvoj subotnjoj utakmici te tako pobjegli s dna tabele. Oba pogotka su pala u drugom poluvremenu i to nakon što je Finac Joel Pohjanpalo u 58. minuti zapucao penal za domaću ekipu. Pet minuta poslije Veneziju je u vodstvo doveo Gianluca Busio, a finski napadač se iskupio za nerealizvani jedanaesterac golom u 85. minuti, nakon sjajne akcije i ubačaja Johna Yeboe.



Prvom pobjedom u sezoni Venezia je došla do četiri boda čime je s posljednjeg mjesta privremeno skočila na 13. poziciju na tabeli. Genoa je s bodom više na 11. mjestu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo