21.09.2024 / 21:47 Fudbal - Prva liga FBiH

Goražde i Stupčanica remizirali u derbiju kola, Čelik poražen u Zenici

Goražde i Stupčanica remizirali u derbiju kola, Čelik poražen u Zenici
Foto: NK Čelik Zenica
Na terenima širom Federacija Bosne i Hercegovine odigrano je ukupno šest mečeva u okviru 6. kola Prve lige.

Prvoplasirana Stupčanica je gostovala u Goraždu, a uprkos rano vodstvu kluba iz Olova, domaćin je do kraja prvog poluvremena izjednačio i izbjegao poraz, a susret je završen rezultatom 1:1.

Gradina je u Srebreniku dočekala Gornji Rahić i ubjedljivo slavila rezultatom 5:1 u susretu koji je bio ubjedljivo najefikasniji ove subote. Mustafa Numanović i Kenan Salkanović su postigli po dva gola, a na listi strijelaca im se pridružio i Islam Forić. Gol utjehe za goste postigao je Eldin Mehmedović.

Zenički Čelik je na domaćem terenu dočekao novog prvoligaša, ekipu Radničkog iz Lukavca. Gosti su na kraju priredili iznenađenje i slavili minimalnu pobjedu rezultatom 0:1.

Još jednu gostujuću pobjedu u ovom kolu ostvario je Radnik iz Hadžića koji je u Bihaću savladao domaću ekipu Jedinstva rezultatom 0:1. Strijelac pobjedničkog gola za ekipu iz Hadžića bio je Andreja Ristić.

Ekipa Travnika je na domaćem terenu ugostila Zvijezdu iz Gradačca i ostvarila pobjedu rezultatom 2:0. Na listi strijelaca u ovom meču našli su se Hamza Gasal i Aner Alagić.

Jedini susret bez golova u Banovićima odigrale su ekipe Budućnosti i Tuzla Citya.

Šesto kolo će biti kompletirano duelom TOŠK-a i Bratstva koji je na rasporedu sutra od 16:00.

Nakon nepotpunog šestog kola na tabeli je još uvijek vodeća ekipa Stupčanice sa 13 bodova koliko ima i Gradina, a na trećem mjestu je ekipa Goražda, posljednja ekipa na tabeli je Jedinstvo sa samo jednim osvojenim bodom, prenosi SCsport.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo