20.09.2024 / 19:33 Rukomet - "Mejdan"

Rukometaši Slobode u nedjelju igraju revanš protiv Kastriotija

Rukometaši Slobode u nedjelju igraju revanš protiv Kastriotija
Foto: RK Sloboda
Rukometaše Slobode u nedjelju očekuje revanš utakmica protiv ekipe Kastriotija.

Crveno-crni su prošli vikend odigrali utakmicu na Kosovu gdje su poraženi sa 30:29 te će u "Mejdanu" imati priliku preokrenuti rezultat u svoju korist.

- Ovo je nama treća utakmica u sedam dana. Povrede u ekipi su nam blaga otežavajuća okolnost, međutim mi smo poprilično optimistični. Atmosfera u svlačionici i na treningu je zaista dobra, vrlo sam zadovoljan kako momci rade od prvog dana priprema. Znamo protiv koga igramo u nedjelju, mi smo mlada ekipa i to je naša prednost, međutim njihova prednost je iskustvo. Uspjeli su se vratiti iz minus osam, gdje smo ih mi nekim brzopletim stvarima vratili u igru. Moramo smanjiti broj tehničkih grešaka, a održati ritam u igri, diktirati svoj tempo - kazao je šef stručnog štaba RK Sloboda Mirko Mikić.

Mikić je iskoristio priliku da pozove i navijače, ističući važnost podrške ekipi u zahtjevnom meču.

Kapiten Tuzlaka Renato Čajić kazao je da ekipa navikla na ubrzani sistem igranja evropskih takmičenja.

- Četvrtu godinu zaredom igramo evropsko takmičenje i navikli smo na taj ubrzani sistem. Treniramo punom parom i igramo svaka tri do četiri dana. Sigurno nas stiže umor, ali mislim da to kompenzujemo malo lakšim treninzima. Imamo samo gol zaostatka sa Kosova i mislim da možemo napraviti zaista lijepu priču ako nas publika podrži u velikom broju. Dat ćemo sve od sebe i potruditi se da prođemo u naredni krug - kazao je Čajić.

Tuzlaci neće moći računati na povrijeđene Kneževića, Lukića i Karahodžića te Omerčića koji za ovaj meč neće konkurisati zbog privatnih obaveza, dok će svi ostali biti spremni za revanš susret.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo