20.09.2024 / 15:42 BiH - Forto potpisao dodatak Ugovora

Omogućen nastavak projekta digitalizacije RTV signala

Omogućen nastavak projekta digitalizacije RTV signala
Foto: Vijesti.ba

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto potpisao je danas dodatak Ugovoru o nabavci opreme za realizaciju Projekta digitalizacije Javnih RTV servisa u BiH sa predstavnicima Odašiljači i veze d.o.o. Zagreb i društvom Nimbus Innovations d.o.o. Banja Luka koje je preuzelo sva prava, imovinu i obaveze Sirius 2010 kojeg je Američki ured za kontrolu imovine stranaca (OFAC) uvrstio na listu sankcioniranih subjekata.

Dodatak ugovora kojim sva prava i obaveze realizacije Ugovora preuzimaju Odašiljači i veze, izrađen je temeljem mišljenja i saglasnosti Pravobranilaštva Bosne i Hercegovine, a nakon dostavljenih dokaza o ispunjavanju uvjeta iz Ugovora.

U skladu sa potpisanim dodatkom Ugovoru, Odašiljači i veze će u roku od 15 dana dostaviti novu bankarsku garanciju za realizaciju Ugovora.

Ministar Forto je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se uprkos novonastaloj situaciji našlo rješenje kojim je omogućen nastavak Projekta digitalizacije RTV signala s obzirom na to da je Bosna i Hercegovina posljednja zemlja u Evropi koja nije digitalizirala RTV signal, dok se istovremeno ne krše sankcije koje je propisala američka administracija, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo