20.09.2024 / 18:00 Fudbal - Prva liga FBiH

FK Goražde u subotu dočekuje prvoplasirani tim Stupčanice

FK Goražde u subotu dočekuje prvoplasirani tim Stupčanice
Foto: FENA

Fudbaleri Goražda u okviru Prve lige FBiH sutra na Gradskom stadionu "Mirsad Drljević“ dočekuju prvoplasirani tim Stupčanice iz Olova.

U proteklih pet utakmica Goraždani su ubilježili tri pobjede, protiv Jedinstva, Bratstva i Travnika te remi i jedan poraz što ulijeva optimizam i pred sutrašnju utakmicu. Momci trenera Bojana Regoje ne dižu euforiju, već s respektom dočekuju narednog protivnika, što je ujedno i derbi kola.

- Sretni smo i zadovoljni što smo donijeli i tri boda iz Travnika, vrlo neugodno gostovanje je bilo, a ove sedmice takođe vrlo vrijedo smo radili i pripremali se da dobijemo Stupčanicu. Jako smo motivirani, atmosfera u ekipi je odlična tako da će misiim i sutra biti sve spremno da upišemo tri boda – kazao je igrač FK Goražde Haris Konjalić.

Sredina terena Goraždana od ove sezone jača je za Muhameda Salanovića koji polako ulazi u formu.

- Detaljno smo izvršili analizu i sutra očekujemo tešku utakmicu, ali prednost je naša jer igramo pred domaćom publikom. Pozivamo vjerne navijače da nas podrže, jer ekipa radi dobro, rezultati nas prate i vjerujemo u dobar ishod – kazao je Salanović.

Derbi susret 6. kola Prve lige FBiH, FK Goražde – NK Stupčanica Olovo, igra se sutra u 15 sati.

(vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo