20.09.2024 / 14:50 BiH - Izgradnja i rekonstrukcija

Do kraja godine nova rasvjeta na području Općine Centar

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktori kompanija „STEP“ d.d. Tarik Karić i kompanije „SES“ d.o.o. Ibrahim Dedović potpisali su sporazume za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete na području općine Centar u ukupnoj vrijednosti od 694.872 KM

U okviru potpisanog sporazuma za LOT 1 izvodit će se radovi na rekonstrukciji javne rasvjete na području mjesnih zajednica Skenderija-Podtekija i Trg oslobođenja Centar. Vrijednost radova iznosi 243.729 KM.

Sporazumom za LOT 2 obuhvaćeni su radovi na rekonstrukciji i nadogradnji javne rasvjete na području svih 19 mjesnih zajednica, a potpisana vrijednost ovog sporazuma iznosi 273.833 KM. Lokacije koje su obuhvaćene ovim sporazumom možete pogledati u priloženim fotografijama.

Sporazum za LOT 3 odnosi se na izvođenja radova na izgradnji javne rasvjete na području mjesnih zajednica Nahorevo i Hrastovi-Mrkovići. Vrijednost sporazuma LOT 3 iznosi 177.309 KM.

-Nažalost godinama unazad smo se suočavali sa problemima obaranja tendera za rekonstrukciju i izgradnju javne rasvjete u opštini Centar. Ali zahvaljujući posljednjim izmjenama Zakona o javnim nabavkama, konačno su stvoreni uslovi da krenemo sa realizacijom projekta rekonstrukcije i izgradnje nove javne rasvjete na području opštine Centar, za što su sredstva odavno bila spremna u budžetu. Spisak ulica u kojima će se raditi rekonstrukcija i dodatna nadogradnja javne rasprave zbirni je rezultat svih zahtjeva savjeta mjesnih zajednica.

Do kraja godine, radovi na izgradnji nove ali i na rekonstrukciji javne rasvjete će biti okončani, kazao je načelnik Mandić.

 

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo