20.09.2024 / 10:06 Regija - Ministar trgovine

Ogorčenje u Srbiji: Ministar promoviše jeftina jaja, a evo po koliko ih on prodaje

Ogorčenje u Srbiji: Ministar promoviše jeftina jaja, a evo po koliko ih on prodaje
Foto: K1 televizija

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović, ponovno je pokrenuo medijske reakcije svojom promocijom jeftinih proizvoda u sklopu vladine akcije "Najbolja cijena".

Gostujući na televiziji K1, oduševljeno je govorio o tome koliko u Srbiji košta jedno jaje, ističući kako ono košta 11 dinara, što je otprilike 10 eurocenti.

"Dozvolite, jaje je 11 dinara. Pazite, obrok od 22 dinara, dva jaja, pa mislim, obrok koji može držati čovjeka sitim cijeli dan", izjavio je Momirović dodajući da je "nutritivno kvalitativno stvarno perfektan obrok".

Međutim, dok Momirović promovira jeftina jaja u sklopu Vladine akcije, Nova.rs otkrila je zanimljiv kontrast. Naime, u hotelu Mona Plaza, čiji je vlasnik Momirović, kajgana od tri jaja naplaćuje se znatno više – čak 690 dinara.

Ministrova izjava o "obroku za cijeli dan" izazvala je brojne reakcije, od satiričnih portala do građana na ulici. Viktor Marković iz satiričnog portala Njuz net našalio se na račun izjave, rekavši: "On je zaboravio ono što također može držati sitim cijeli dan, a to je nula jaja. A nula jaja košta duplo jeftinije nego jedno jaje".

Iako izjava na prvu zvuči smiješno, Marković je upozorio da je zapravo tužna, jer mnogi ljudi ne mogu priuštiti ni to jedno jaje.

Ovo nije prvi put da je Momirović izazvao reakcije svojim izjavama. Ranije se našao u središtu pozornosti kada je, zajedno sa Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim, pred kamerama jeo jeftini parizer, nastojeći uvjeriti građane da je ovaj jeftini proizvod vrlo kvalitetan, nakon što je vlada ograničila njegovu cijenu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo