19.09.2024 / 16:06 Ostali sportovi - Sarajevo

Općina Centar nagradila Ismaila Barlova

Općina Centar nagradila Ismaila Barlova
Foto: Općina Centar

Danas je u prostorijama Općine Centar načelnik Srđan Mandić ugostio mladog paraolimpijca Ismaila Barlova iz kluba „Spid“, kao i predsjednika pomenutog kluba i trenera Amela Kapu.

Paraolimpijac Bosne i Hercegovine Ismail Barlov osvojio je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, početkom ovog mjeseca. Barlov je nastupio u disciplini 50 metara prsno i u finalnoj utrci zauzeo drugo mjesto.

Tim povodom, Općina Centar je nagradila perspektivnog i uspješnog Ismaila Barlova sa iznosom od 2.200 konvertibilnih maraka.

Načelnik Mandić je ovom prilikom čestitao sjajnom Barlovu na postignutom rezultatu u Parizu.

-Veoma mi je drago što ste moji današnji gosti. Ismail čuda pravi, a ovo je najmanje što Opština Centar može uraditi za vas u znak podrške za postignute rezultate. Uložiti u mladog čovjeka da napravi rezultate, to je za mene najveća investicija, rekao je načelnik Mandić.

Istovremeno, Općina Centar je novčano nagradika i klub „Spid“ sa iznosom od 4.000 konvertibilnih maraka. Da podsjetimo, pomenuti klub je ove godine od strane ove lokalne zajednice dobio novčanu podršku za organizaciju međunarodnog takmičenja, za ostvarene rezultate u prošlogodišnjoj sezoni, te za organizaciju drugog međunarodnog takmičenja što ukupno čini cifru od 10.800 maraka.

Amel Kapo, predsjednik kluba „Spid“ i ujedno trener Barlova izrazio je zahvalnost Općini Centar za nesebičnu i kontinuiranu podršku.

- Želim da se zahvalim Općini Centar za kontinuiranu podršku koju nam pruža kroz prethodne godine, kako Ismailu tako i klubu „Spid“. Također bih želio istaći da ste vi jedini načelnik Općine Centar koji je ikada nama pružio bilo kakav vid podrške, kazao je Kapo.

Današnjem prijemu u Općini Centar je prisustvovao i otac Ismaila Barlova.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo