19.09.2024 / 13:41 Dijaspora - Nesreća u Austriji

Poznat termin dženaze tragično nastradalog bračnog para Hajdarević

Poznat termin dženaze tragično nastradalog bračnog para Hajdarević
Foto: Facebook

Sutra će se u Bosanskoj Krupi klanjati dženaza i obaviti ukop tragično stradalog bračnog para Almedine i Esada Hajdarević, koji su izgubili živote u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Austriji.

Nesreća je potresla cijelu BiH, ostavljajući za sobom neizmjernu tugu, a najveći teret nosi njihov dvogodišnji sin Liam, koji je ostao bez roditelja.

Podsjećamo, kako prenosi portal Tirol.orf.at, nesreća se dogodila u prošli petak na autoputu Inntal, nedaleko od Langkampfena. Automobil koji je vozio Esad Hajdarević udario je u drugo vozilo ispred sebe, koje je vozio 63-godišnjak.

Nakon sudara, Hajdarević je izgubio kontrolu nad vozilom, koje je proklizalo, preletjelo preko zaštitne ograde i završilo među drvećem na nasipu, prema policijskom izvještaju.

Prolaznici su brzo reagovali i izvukli Esada i njegovo dijete iz automobila. Nažalost, 33-godišnji Esad Hajdarević bio je u kritičnom stanju te je reanimiran na mjestu nesreće, a potom prevezen u bolnicu u Kufsteinu, gdje je, nažalost, podlegao povredama.

Njegova supruga Almedina preminula je na licu mjesta, a njeno tijelo izvukli su vatrogasci.

Njihov sin preživio je nesreću i trenutno se nalazi u bolnici, gdje mu ljekari pružaju potrebnu njegu.

(Vijesit.ba)

Izdvajamo