18.09.2024 / 23:00 BiH - Nakon problema s poplavama

Grad Bihać nabavio bager za čišćenje oborinskih kanala

Grad Bihać nabavio bager za čišćenje oborinskih kanala
Foto: FENA
Jedinici za čistoću gradske Civilne zaštite Bihaća danas je dodijeljeno novo specijalizirano vozilo - bager za čišćenje oborinskih kanala. Vozilo je kupljeno sredstvima Grada Bihaća, iz posebnog fonda Civilne zaštite, u iznosu od 320.000 maraka.

- Nakon prošlih poplava i problema s kanalima došlo se do zaključka da je najefikasniji i najpovoljniji način održavanja kanala čistima upravo uz pomoć ovakvih radnih mašina. Zato smo na jednoj od sjednica Štaba odlučili nabaviti jedno takvo vozilo - izjavio je šef Civilne zaštite Grada Bihaća Mirsad Šehić.

Kako je rečeno, na području grada postoji više od 100 kilometara evidentiranih oborinskih kanala, kao i približno toliko neupisanih, što predstavlja veliki izazov za održavanje.

Specijalizirani stroj će putem Jedinice za čistoću Civilne zaštite pri JKP 'Komrad' biti na terenu prema dinamici koju odredi Civilna zaštita.

Nabavkom ovog vozila, Grad Bihać poduzima konkretne korake u prevenciji poplava, što će olakšati rad nadležnih službi i unaprijediti sigurnost građana, rečeno je.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo