18.09.2024 / 10:43 Fudbal - Nakon kritika

Ibrahimović odgovorio Hrvatu: Kad mačke nema, miševi kolo vode

Ibrahimović odgovorio Hrvatu: Kad mačke nema, miševi kolo vode
Ilustracija

Legendarni fudbaler, a sada savjetnik u Milanu Zlatan Ibrahimović žestoko je odgovorio Zvonimiru Bobanu za kritiku uoči utakmice "rosonera" i Liverpula u 1. kolu Lige prvaka (1:3).

Kako su izračunali italijanski mediji, Ibrahimović je odsustvovao 17 dana iz kluba zbog ličnih razloga, a u tom periodu stigle su brojne kritike o njegovoj ulozi u Milanu.

Jedan od onih koji su komentarisali Ibrahimovićevu ulogu na San Siru je i čuveni Boban koji je rekao kako je "Zlatan genije, ali da ne razumije šta tačno radi".

Zlatan je u razgovoru za Sky Sport pred početak meča između Milana i Liverpula rekao da "kad mačke nema, miševi kolo vode".

''Uloga je jednostavna. Ja sam glavni, ja sam šef, ostali rade za mene. Čak ni Boban nije shvatio moju ulogu. Fokusiran sam na posao. Bio sam odsutan iz ličnih razloga'', poručio je Ibrahimović, prenose NN.

Inače, Milan je izgubio od Liverpula nakon preokreta. U vodstvo ga je doveo Kristijan Pulišić (Christian) u 3. minuti, a preokret "redsa" režirali su Ibrahima Konate, Virdžil Van Dajk i Dominik Soboslaj u 23., 41., odnosno 67. minuti.

Ibra je utakmicu pratio s tribina u društvu predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo