8°C
Mostar 16°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

16.09.2024 / 20:55 Crna hronika - MUP HNK

U Mostaru uhapšene tri osobe nakon prijava građana: Pronađeno oružje, maske...

U proteklim danima MUP-u HNK se obratio određeni broj građana grada Mostara, tačnije iz Ulice dr. Ante Starčevića, koji su prijavili sumnjivo ponašanje i kretanje njima nepoznatih osoba u spomenutoj ulici, navode iz MUP-a HNK.

Provjeravajući navode iz prijava građana policijski službenici SKP MUP HNK su u razdoblju između 15.9. i 16.9.2024. godine identificirali 3 muške osobe koje su odgovarale opisu iz prijava građana i to A. A. (1978.) iz Zenice za kojeg je utvrđeno da su za istim raspisane 2 centralne potrage, od kojih je jedna za izdržavanje kazne zatvora, A. A. (1990.) također iz Zenice, te A. M. (1983.) iz Sarajeva.

Sve tri osobe su od ranije evidentirana kao počinioci i povratnici u činjenju različitih kaznenih djela, pored ovoga evidentirani su i kontakti ovih osoba sa drugim osobama sa područja Mostara i Sarajeva, a koje se tretiraju kao sigurnosno interesantna lica.

Također, ovom prilikom pronađeni su stan i vozilo koje su koristile ove osobe.

Postupajući po Usmenoj naredbi za pretres Općinskog suda u Mostaru policijski službenici SKP MUP-a HNK su ovom prilikom izvršili pretres stana i vozila kojeg su koristile pomenute osobe i ovom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli sljedeće stvari: dvije automatske puške sa pripadajućim okvirima i streljivom, jedan pištolj (airsoft), više potkapa, kaciga, maski za lice, rukavica, razni alati za vršenje provala, ometač signala, kao i alat za otključavanje vozila te druga oprema i sredstava pogodna za vršenje krivičnih djela teška krađa i sl.

Dok je kod A. A. (1990.) prilikom kontrole i legitimiranja pronađena i privremeno oduzeta vozačka dozvola Republike Hrvatske za koju se sumnja da je najvjerovatnije krivotvorena.

Sa događajem je upoznat postupajući tužilac KT Mostar.

''Ovom prilikom želimo da se iskreno zahvalimo građanima Mostara na saradnji i pozivamo druge građane Mostara i HNK da na ovakav vid saradnje sa policijom, a sve u cilju zaštite života i imovine građana Mostara i HNK'', navode iz MUP-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo