8°C
Mostar 16°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

16.09.2024 / 19:51 Fudbal - WWin liga BiH

Željezničar na krilima Hiroša i Krpića razbio GOŠK

Željezničar na krilima Hiroša i Krpića razbio GOŠK
Foto: FK Željezničar
Na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli odigrana je posljednja utakmica 6. kola WWin lige BiH. Domaćin GOŠK je na svom terenu ugostio Željezničar, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat je bio 0:3.

Domaćin je u susret protiv Željezničara ušao kao posljednja ekipa na tabeli bez ijednog osvojenog boda, dok su gosti iz Sarajeva u duel ušli kao četvrtoplasirana ekipa prvenstva sa deset bodova osvojenih u pet odigranih utakmica.



Željezničar je već u prvoj minuti zaprijetio preko Karića, a u 10. minuti prva reakcija iz VAR sobe, provjeravao se potencijalni crveni karton za defanzivca domaćih, Mandića koji je nesmotreno srušio napadača gostiju, a nakon što je glavni sudija susreta Miloš Gigović pregledao snimak odlučio je iz igre isključiti Mandića. Sredinom prvog poluvremena na tribine stadiona u Gabeli pristigli su najvatreniji navijači kluba sa Grbavice koji su u jednom momentu oduševili sportsku javnost BiH ističući parolu na kojoj je pisalo: Ismail Barlov – primjer za sve. Uprkos podršci navijača, te terenskoj inicijativi gosti iz Sarajeva nisu uspjeli pronaći put do mreže gola domaćih pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 0:0.

Početak drugog poluvremena donio je trostruku izmjenu u ekipi Željezničara na teren je trener kluba sa Grbavice poslao Hiroša, Al Jabera i Krpića. Uprkos izmjenama, gosti su se mučili da dođu do izglednih prilika i promjene rezultata, ipak se terenska inicijativa isplatila u 74. minuti kada rezervista Hiroš nakon nešto lošije intervencije Kolaka dovodi goste u vodstvo. Do kraja susreta gosti su uspijevaju postići još jedan gol, Cvetanoski je asistirao, a još jedan rezervista Sulejman Krpić se upisuje na listu strijelaca. Do kraja gosti nakon odličnog kontra napada dolaze do 0:3, Boljević je odradio veliki dio posla, dodao do Cvetanoskog koji nesebično asistira Hirošu koji pogađa za konačnih 0:3

Pobjedom u Gabeli, Željezničar se izjednačio po broju bodova sa gradskim rivalom Sarajevom koji ima utakmicu manje, a GOŠK ostaje na posljednjem mjestu bez bodova nakon šest odigranih kola, piše SCsport.

WWin liga BiH, 6. kolo:

NK GOŠK – FK Željezničar 0:3 (A. Hiroš 74’, 90'+1’, S. Krpić 84’)


(Vijesti.ba)

Izdvajamo