15.09.2024 / 22:51 Fudbal - Premijer liga BiH

Zrinjski i Borac okončali neriješeno, uz Sarajevo ostaju jedini bez poraza

Zrinjski i Borac okončali neriješeno, uz Sarajevo ostaju jedini bez poraza
Foto: Facebook
U derbiju šestog kola Premijer lige BiH snage su odmjerili Zrinjski i Borac, a duel viceprvak i prvaka u Mostaru okončan je rezultatom 1:1.

Zrinjski, Sarajevo i Borac i nakon ovog kola ostaju jedine tri ekipe bez poraza. Banjalučani su zamalo doživjeli prvi poraz, ali su se u finišu spasili i došli do boda, piše SportSport. Ovo je bila tek treća utakmica Banjalučana u sezoni i prva gostujuća. Što se tiče Zrinjskog, ima 10 bodova, tri pobjede i remi, ali može da žali što večeras nije nastavio sa pobjedničkom serijom.

 

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Sunday, September 15, 2024

Prvu priliku večeras imao je Borac. Savić je prošao i centrirao, Marić odbio, a Kulašin se ne snalazi najbolje. Na drugoj strani je zaprijetio i Zrinjski, no bez promjena.

U 15. minuti Savić je probao udarac sa oko 20 metara, Marić siguran. Opet je Savić probao, sa nešto manje udaljenosti, ali je bio neprecizan. U 27. minuti VAR provjra jedne diskutabilne situacije u šesnaestercu domaćih, no penal nije dosuđen za goste.

U 28. minuti postignut je vodeći gol na meču. Carolina je napravio neshvatljivu pogrešku, Ćorluka dolazi do lopte i pogađa za veliko slavlje Plemića.

Nije bilo pretjerane ljepote u igri u prvih 45 minuta, koje je završeno rezultatom 1:0. U 55. minuti je pao Malekinušić pred golom Borca nakon jednog centaršuta s lijeve strane, no Peljto samo odmahuje rukama.

Mogao je domaći tim sve riješiti u 64. minuti, ali je Posavec nakon ubačaja iz kornera glavom šutirao tik pored gola. Nismo puno toga vidjeli u drugom dijelu, tek nekoliko poluprilika, ali Borac ipak dolazi do gola u 86. minuti.

Ogrinec je ubacio, a Despotović došao do prvijenca u dresu Borca. VAR je provjeravao ovu situaciju, ali je na kraju gol priznat. U petoj minuti nadoknade velika šansa za Zrinjski, ali je 19-godišnji David Čamber promašio zicer.

U sedmom kolu Zrinjski gostuje Željezničaru na Grbavici, dok će Borac biti domaćin Sarajevu u još jednom derbiju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo