12°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

14.09.2024 / 16:00 Fudbal - Argentinski as

Povratak kralja fudbala: Messi se noćas vraća na teren

Povratak kralja fudbala: Messi se noćas vraća na teren
Lionel Messi

Argentinska fudbalska zvijezda Lionel Messi u nedjelju u 1.30 ujutro po našem vremenu se vraća na teren u dresu Inter Miamija, nakon što je bio van igre više od dva mjeseca zbog povrede zgloba, izjavio je trener Miamija Gerardo Martino, prenosi AFP.

- Da, u redu je - potvrdio je Martino uoči petka treninga. Trenirao je u četvrtak i planiramo ga za utakmicu. Nakon treninga ćemo odlučiti o strategiji za njega, ali je dostupan za igru - rekao je argentinski trener.

Inter Miami, koji predvodi Istočnu konferenciju MLS-a, igrat će protiv Philadelphia Uniona.

Messi je povrijedio desni zglob 14. jula tokom finala Copa Americe, gdje je pomogao Argentini da pobijedi Kolumbiju. Od tada je propustio osam utakmica MLS-a za Inter Miami, kao i kvalifikacione mečeve za Svjetsko prvenstvo u argentinskoj reprezentaciji.

Inter Miami već je osigurao plasman u doigravanje MLS kupa, iako će njihova pozicija zavisiti od završetka regularne sezone, koja traje do 19. oktobra. Doigravanje će početi sljedeće sedmice i završiti finalom 7. decembra.

Finski krilni igrač Miamija, Robert Taylor, izjavio je da je Messijev povratak na treninge donio dodatnu energiju timu.

- Već smo bili puni samopouzdanja, ali njegovo prisustvo na treningu nam daje još više sigurnosti. Nadam se da će uskoro biti spreman za igru - rekao je Taylor za Miami Herald.

Taylor ne očekuje dugoročne posljedice povrede na rekordnog osmostrukog osvajača Zlatne lopte.

- Naravno, dva mjeseca je dug period za svakoga, ali on je najbolji igrač na svijetu. Zato mislim da nećemo vidjeti mnogo drugačijeg Messija nego što smo ga dosad gledali - dodao je.


(Vijesti.ba / FENA) 

 

 

Izdvajamo