15°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 14°C

14.09.2024 / 14:15 Tenis - Poljska teniserka

Swiatek otkazala nastup na WTA 500 turniru u Seulu

Swiatek otkazala nastup na WTA 500 turniru u Seulu
Foto: FENA

Prva teniserka svijeta, Poljakinja Iga Swiatek, otkazala je nastup na WTA 500 turniru u Seulu, potvrdili su organizatori. 

Također, finalistkinja US Opena, Amerikanka Jessica Pegula, koja je prošle godine trijumfovala u Seulu, povukla se sa turnira. Takmičenje u Južnoj Koreji počinje u nedjelju.

Swiatek je kao razlog povlačenja navela umor, dok je Pegula, koja je prvi put igrala finale Grand Slam turnira u New Yorku, odustala zbog povrede rebara.

Poljakinja, koja je u junu pobijedila na Roland Garrosu i osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, prije nego što je izgubila od Pegule u četvrtfinalu US Opena, prošlog mjeseca se povukla i sa turnira u Kanadi zbog umora.

Turnir u Južnoj Koreji će propustiti i bivša šampionka Wimbledona, četvrta teniserka svijeta Jelena Rybakina iz Kazahstana, zbog povrede leđa.

Iako je izgubila u četvrtfinalu US Opena, Swiatek je zadržala veliku prednost na WTA rang listi. Pobjednica US Opena, Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, koja je sada druga na svijetu, zaostaje za Swiatek 2169 poena.

Ove dvije teniserke su već osigurale plasman na završni turnir sezone.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo