14.09.2024 / 11:51 BiH - Bh. ministar

Ministar Hurtić otpakovao nove kajake na svečanoj ceremoniji Kajak-Kanu Kluba "Drina" u Diviču

Danas je u Diviču kod Zvornika održana svečana ceremonija Kajak-kanu kluba "Drina", kojoj je prisustvovao ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, dr. Sevlid Hurtić. Tokom događaja predstavljeni su novi kajaci u vrijednosti 40.000 KM, koji su nedavno nabavljeni za potrebe kluba.

U simboličnom činu, ministar Hurtić je zajedno sa članovima kluba i predsjednikom kluba otpakovao nove kajake, označivši početak nove ere u razvoju sportskih aktivnosti na vodi u ovom kraju.

Ministar Hurtić istakao je značaj ulaganja u sportske aktivnosti, rekavši da će ovaj projekat pozitivno uticati ne samo na članove kluba već i na širu zajednicu, te da je ulaganje u sport ulaganje u budućnost mladih.

Ceremonija je upriličena na platou ispred Kajak-kanu kluba "Drina" na plaži Divič. Novi kajaci predstavljaju značajan doprinos unapređenju sportskih aktivnosti u ovom regionu. Kajaci će omogućiti dalji razvoj kluba i popularizaciju sportova na vodi, čime se promiče zdrav život i aktivno bavljenje sportom u lokalnoj zajednici.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo