12°C
Mostar 21°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 14°C

14.09.2024 / 10:38 Politika - "Naša stranka"

Kojović: Očekujem od Krišto da već naredne sedmice u Brisel pošalje Plan rasta

Kojović: Očekujem od Krišto da već naredne sedmice u Brisel pošalje Plan rasta
Foto: Arhiv

Zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Predrag Kojović izjavio je kako očekuje da predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto već sljedeće sedmice pošalje u Brisel Plan rasta.

- Očekujem da predsjedavajuća Krišto već naredne sedmice pokaže liderstvo i pošalje Plan rasta u Brisel. U novembru je u Sarajevu planirana konferencija povodom Plana rasta gdje će doći predstavnici svih država obuhvaćenih sredstvima iz Plana rasta, bilo bi zaista neprijatno da mi kao domaćini budemo jedini koji tim sredstvima nisu pristupili - kazao je Kojović za BHT.

EU u decembru, kako je naveo, očekuje da bi mogla biti održati međuvladina konferencija na kojoj bi dobili datum početka pregovora.

Pored ostalog, Kojović je za Plan rasta još naveo da ga podsjeća na Aprilski paket te da je harmonizacija odnosa i veća centralizacija države u nekim pitanjima, kao što je obrazovanje, ono što govori da Plan rasta ima ogroman potencijal za razvoj bh. društva koje bi bilo liberalno i progresivno, saopćeno je iz Naše stranke.


(Vijesti.ba / FENA) 

Izdvajamo