13.09.2024 / 22:14 Fudbal - Velika pobjeda Splićana

Hajduk šokirao Dinamo na Maksimiru!

Hajduk šokirao Dinamo na Maksimiru!
Marko Livaja (Foto: Cropix)
Dinamo Zagreb je na Maksimiru u okviru derbija šestog kola SuperSport HNL-a ugostio velikog rivala, splitski Hajduk koji je na kraju golom Marka Livaje ostvario minimalnu pobjedu rezultatom 0:1.

U derbi je Dinamo ušao kao vodeća ekipa hrvatskog šampionata, a gosti iz Splita dolaze kao trećeplasirana ekipa na tabeli i u vrijeme kada se dešavaju kadrovske promjene u klubu pa je zbog svega toga domaćin Dinamo u ovaj derbi ušao kao apsolutni favorit.

Ulogu favorita domaći nisu uspjeli opravdati uprkos terenskoj inicijativi u prvih 45 minuta. Nastavak je donio nešto izjednačeniji odnos snaga na terenu, a gosti u 70. minuti iz prve prave prilike dolaze do vodstva, gol je postigao Marko Livaja.

Igrala se 79. minuta kada su najvatreniji navijači Hajduka, bakljadom prekinuli susret pa je sudijska nadoknada derbija na Maksimiru iznosila 13 minuta, a u 4. minutu nadoknade Hajduk ostaje sa igračem manje, Ismale Diallo je dobio drugi žuti karton pa je prije kraja susreta morao napustiti teren Maksimira.

Marko Rog je mogao postići izjednačujući duboko u sudijskoj nadoknadi, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Hajduk je pobjedom prestigao Dinamo na tabeli i stigao do prve pozicije.

HNL, 6. kolo:

GNK Dinamo Zagreb – HNK Hajduk Split 0:1 (M. Livaja 70’)


(Vijesti.ba)

Izdvajamo