6°C
Mostar 15°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

13.09.2024 / 14:47 Fudbal - Trener Tuzlaka

Maksimović: Velež je gigant, želim im da ih krene, ali poslije Slobode

Maksimović: Velež je gigant, želim im da ih krene, ali poslije Slobode
Foto: Instagram FK Sloboda

Trener Slobode, Marko Maksimović, ističe da je ekipi reprezentativna pauza odlično došla, jer se moglo uraditi ono što nije moglo u ciklusu prvenstvenih utakmica.

- Ova reprezentativna pauza nam je stvarno došla u dobrom momentu, iz prostog razloga što smo imali 13-14 dana za rad koji nam je falio u periodu između utakmica. Tada ne može tako da se radi, a za neke stvari treba vrijeme. Poslije utakmice u Širokom Brijegu imamo razloga za zadovoljstvo, prije svega bodovno. Ali, isto tako iz te utakmice smo ostali bez našeg i najkvalitetnijeg mladog igrača Hasanovića i sa te strane imamo problem. Imamo dva nova igrača za predstojeću utakmicu, Kunića i Janketića. Igrači su odradili profesionalno ovaj period, izdržali su napore, prije svega u toj prvoj sedmici poslije Širokog Brijega. Imamo danas još jedan trening. Očekujem da će igrači biti motivisani, kao što su bili u prethodne dvije utakmice i da će to sutra biti dobro po nas, rekao je Marko Maksimović.

Izuzetno cijeni Veleža i smatra da će i njih krenuti poslije slabog starta, ali im to želi poslije njihove utakmice.

- Sigurno da Velež ima svoje probleme. Ja sam malo iznenađen ostavkom gospodina Kevelja, za kojeg lično smatram da je uradio velike stvari za Velež, prije svega infrastrukturno. Ali, ok, to su stvari koje se tiču Veleža. Ovo im je treći trener u šestom kolu, još se traži. Velež je gigant, kao i Sloboda, a giganta nikada ne smiješ da podcijeniš. Ne smiješ da popustiš ni malo, jer će oni svaku grešku da iskoriste. Imaju jako dobrih igrača, igrača koji su pravili velike stvari sa Veležom, evo i Cvija je tamo bio, dobro je upoznat sa tim. Vidjećemo kakva će biti reakcija. Ekipe obično daju dobru reakciju nakon promjene trenera. Ja im želim da oni imaju sreće i uspjeha sa novim trenerom, ali nadam se poslije utakmice protiv Slobode da ih to krene.

Fudbaler Slobode Obren Cvijanović je nekada nosio dres Veleža i poznaje Rođene.

- Dolazi nam Velež u goste, ekipa koja nije najbolje startovala u sezoni, ali sigurno da to ne umanjuje njihov kvalitet. Očekujem zahtjevnu utakmicu, moramo biti čvrsti, pokazati karakter 90 utakmica, da bismo ostvarili dobar rezultat. Ova pauza nam je dobro došla da se uigramo, usvojimo još neke šefove zahtjevi koji će nam dobro doći za utakmicu. Svaki igrač koji izađe na teren će dati sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata, a ja i ovom prilikom pozivam i navijače da dođu na stadion i podrže nas do prve pobjede u prvenstvu.

Utakmica Sloboda - Velež igra se u subotu od 16 sati. Meč sudi arbitar Sabrija Topalović koji dolazi iz Zenice.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo