12°C
Mostar 21°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 14°C

13.09.2024 / 10:03 Tenis - Najavio kraj

Đoković: Pozivam ljude da me možda i posljednji put gledaju

Đoković: Pozivam ljude da me možda i posljednji put gledaju
Foto: Arhiva
Reprezentacija Srbije u Davis Cupu igrat će u subotu i nedjelju mečeve protiv teniske selekcije Grčke u dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu, a član selekcije bit će i Novak Đoković.

Đoković, kao i ostali srbijanski teniseri, svakodnevno trenira u Pioniru i s nestrpljenjem očekuje nadolazeće mečeve protiv Grčke.

Međutim, Đoković je najavio mogućnost kraja svoje Davis Cup karijere, rekavši da bi ovo mogla biti posljednja prilika da ga navijači vide kako igra u Beogradu.

Ova izjava dodatno povećava značaj nadolazećih mečeva i privlači posebnu pažnju teniske javnosti.

“Odlično sve teče. Ja sam nekoliko puta rekao da mi je najveća motivacija grand slam i Davis cup. Na svim ostalim imam manje motivacije i služe kao priprema za te turnire. Drago mi je da mogu da budem na raspolaganju Srbiji. Tu je Troicki sa kojem sam i osvojio Davis cup koji mi je najveći uspjeh pored zlata na OI i prvog Wimbledona. To su mi tri najveća uspjeha. Imate tu pripadnike tima, selektora iza vas, podršku publike kada ste na domaćem terenu. To daje podstrek i vjetar u leđa. Promijenio se format, posljednji put sam igrao za Srbiju u Pioniru prije sedam godina. Ne znam da li ću igrati ikada više Davis cup i zato pozivam ljude da me možda i posljednji put gledaju”, rekao je Đoković za RTS.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo