11.09.2024 / 17:31 Svijet - Otovreno pismo

Majka osumnjičenog za pucnjavu u školi u Georgiji uputila javno izvinjenje porodicama žrtava

Majka osumnjičenog za pucnjavu u školi u Georgiji uputila javno izvinjenje porodicama žrtava
Foto: CNN

Majka tinejdžera osumnjičenog za ubistvo četiri osobe tokom prošlosedmične pucnjave u srednjoj školi u Georgiji izvinula se porodicama žrtava u otvorenom pismu, dok je insistirala da njen sin "nije čudovište."

"Roditeljima i porodicama onih pogođenih tragičnim događajima u srednjoj školi Apalachee, želim reći da mi je iz dubine srca žao," napisala je Marcee Gray, majka Colta Graya, u pismu koje je prvo dostavila CNN-u.

Pismo dolazi sedmicu dana nakon pucnjave, za koju vlasti tvrde da ju je izveo Colt, a koja je ostavila dvoje nastavnika i dvoje učenika mrtvima u srednjoj školi Apalachee u Winderu, Georgija. Sedmero drugih je ranjeno od pucnjave, a dvoje je zadobilo druge povrede, navode vlasti.

"Da mogu zamijeniti mjesta s Masonom i Christianom, učinila bih to bez imalo razmišljanja," napisala je Marcee Gray, misleći na dvoje 14-godišnjaka ubijenih u masakru, te je kasnije dodala da joj se "srce slama za dvojicu nastavnika koji su dali svoje živote dok su podučavali i štitili našu djecu."

"Svi smo trenutno u živoj noćnoj mori, i ja nikada sebi neću oprostiti ono što se dogodilo," napisala je. "Moj sin Colt nije čudovište. On je moje najstarije dijete. On je tih, promišljen, brižan, zabavan i izuzetno inteligentan. Molim vas, molite se za njega i ostatak naše porodice, kao što se i ja molim za sve vas svaki trenutak svakog dana."

Marcee Gray je dobila poruku od svog sina ujutro na dan pucnjave koja je glasila: "Žao mi je, mama," ranije je njen otac rekao za CNN. To je bilo dovoljno zabrinjavajuće da je Marcee Gray pozvala školu da upozori na "ekstremnu opasnost" u 9:50 ujutro, oko 30 minuta prije nego što je policija stigla u školu zbog pucnjave, prema zapisima poziva i razmjeni poruka između Marcee Gray i njene sestre, koje je ona dostavila CNN-u.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo