9°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

11.09.2024 / 14:37 Kultura - Pitanje upravljanja

Uposlenici NUB-a BiH održali sastanak sa Dubravkom Bošnjak: Nazire li se rješenje?

Uposlenici NUB-a BiH održali sastanak sa Dubravkom Bošnjak: Nazire li se rješenje?
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Predstavnici Vijeća uposlenika održali su u utorak sastanak sa ministricom civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravkom Bošnjak i šefom kabineta. Ovaj sastanak imao je za cilj razmatranje statusa Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine i rješavanje pitanja upravljačkih struktura.

Ministrica Bošnjak pokazala je spremnost za rješavanje trenutno nastale situacije i naglasili su da će Ministarstvo civilnih poslova BiH uputiti prijedlog rješenja Vijeću ministara BiH i adresirati navedene probleme, što su službeno i uradili 11. 09. 2024. godine i o tome obavijestili Vijeće uposlenika NUBBiH. Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zakazana je za 16. 09. 2024. godine.

Obje strane očekuju pozitivno rješavanje situacije, te se nadaju da će prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH donijeti značajan napredak u rješavanju statusa.

Vijeće uposlenika se zahvalilo ministrici Bošnjak i njenom timu na posvećenosti i proaktivnom pristupu, te se nadaju daljoj saradnji koja će dovesti do uspješnog rješenja.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo