10°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

11.09.2024 / 13:48 Fudbal - Dvogodišnji ugovor

Mato Stanić ponovo na Pecari

Mato Stanić ponovo na Pecari
Foto: NK Široki Brijeg
NK Široki Brijeg u srijedu je na svojim društvenim mrežama potvrdio kako se nakon tri godine u njihove redove vratio Mato Stanić (26) te da je s njim potpisan dvogodišnji ugovor.

Dvadesetšestogodišnji vezni igrač, koji jednako kvalitetno pokriva i poziciju na lijevom boku, na Pecaru se vraća nakon raskida saradnje s HŠK Zrinjski Mostar, saopćili su iz kluba s Pecare.

"Prelijep je osjećaj biti doma nakon tri godine. Veseli me što ponovo imam priliku igrati na Pecari. Nestrpljivo čekam krenuti trenirati s ekipom i ponovo nositi ovaj dres. Ambicije kluba se znaju, a to je biti konkurentan za najviše pozicije u ligi i naravno povratak evropskih utakmica na Pecaru. Vjerujem kako ću uspjeti pomoći saigračima i klubu na tome putu", rekao je Mato Stanić po potpisu ugovora.

Mato Stanić je za sada igrao za GNK Dinamo Zagreb II, NK Kustošija, HNK Rijeka, NK Varaždin i NK Zrinski Osječko 1664. U dosadašnjoj karijeri Mato Stanić je u dresu NK Široki Brijeg odigrao 71 zvaničnu utakmicu, postigao šest golova i upisao tri asistencije.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo