15°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

10.09.2024 / 17:17 Regija - Užas

Srbija: Dobio samo 20 godina robije za silovanje svoje kćerke

Srbija: Dobio samo 20 godina robije za silovanje svoje kćerke
Foto: Pixabay

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas na 20 godina zatvora Z.B. iz tog grada zbog silovanja svoje maloletne kćerke.

Sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Ivana Josifović osudilo je Z.B. za krivično djelo silovanje na štetu sopstvenog djeteta, krivično djelo navođenje djeteta na prisustvovanje polnim radnjama na štetu tog djeteta, kao i tri krivična djela nasilje u porodici izvršena na štetu dva maloletna djeteta i vanbračne supruge, saopštio je taj sud, prenosi Nova.rs.

Maloljetnici na čiju štetu su izvršena tri krivična djela je dosuđen imovinskopravni zahtjev od 1.100.000 dinara, kao i drugoj maloljetnici na čiju štetu je izvršeno jedno krivično djelo dosuđeno je 150.000 dinara (oko 2.500 KM) , dok je oštećena vanbračna supruga sa imovinskopravnim zahtjevom upućena na parnicu.

Osuđeni je obavezan na plaćanje troškova krivičnog postupka, a u izrečenu kaznu uračunava mu se vrijeme provedeno u pritvoru koji mu je produžen do upućivanja na izdržavanje kazne.

Iz suda su naveli da je radi zaštite interesa djece i maloljetnika, a imajući u vidu da se radi o djeci okrivljenog, njegovo ime je označeno samo inicijalima kako bi se zaštitio identitet oštećene djece.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo