9°C
Mostar 16°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

10.09.2024 / 13:00 Izbori 2024 - Predsjednik OO SDP BiH Srebrenica

Ahmo Mehmedović: Ko prihvati Plan za Srebrenicu biće dio većine sa SDP-om

Ahmo Mehmedović: Ko prihvati Plan za Srebrenicu biće dio većine sa SDP-om
Foto: Al Jazeera / Arhiva
Predsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije BiH u Srebrenici je poručio da neće lagati glasače i da svi znaju da u Srebrenici skupštinska većina mora uključiti političke stranke koje dobiju povjerenje građana. Međutim, napomenuo je da će SDP tražiti od odbornika da potpišu programski Plan za Srebrenicu, prije razgovora o pozicijama.

"Većina građana koji žive u Srebrenici neće da sluša okretanje ploče - podizanje tenzija i jake poruke u kampanji, pa spuštanje lopte i pomirljive tonove kad treba praviti većinu. Mi sad govorimo da ćemo praviti većinu sa svima koji pristanu da je temelj za dogovor naš Plan za Srebrenicu. Vjerujte da je ljudima u Srebrenici ovih dana bilo najvažnije kako riješiti redukcije vode i kako ugasiti požare. Njima mi ne trebamo za saopštenja i slikanje. Trebaju im ljudi koji će od Opštine napraviti instituciju koja radi ono za šta je zakonom određena", poručio je Ahmo Mehmedović, koji nosi listu SDP-a u Srebrenici.

Mehmedović poručuje da je ako Plan za Srebrenicu ne bude temelj, Srebrenica neće biti opština do narednih izbora.

"Ako ne nađemo donatore i partnere za obnovu, a takvih prijatelja je Srebrenica prije uvijek imala, grad će propasti. Sad im možemo poslati poruku: evo, vi vodite sve projekte, nemojte nikog našeg staviti tu, ako ćete nam završiti sve što piše u Planu. S pravom sumnjate u našu lokalnu zajednicu jer su nebrojeno puta vidjeli zloupotrebu položaja i pljačku. Mi im zato kažemo, evo Plana, iza njega stoje i Bošnjaci i Srbi. To je nova politika. Birači prepoznaju iskrenu namjeru SDP-a da poremeti lokalne talove i naštimane sukobe. A ako ne prepoznaju, ako im je dobro ovo sad, onda ništa. Na nama je da pokušamo", zaključio je Mehemdović.

Prema posljednjim stranačkim ispitivanjima na lokalnom nivou, iz SDP-a očekuju osvajanje 5 odborničkih mandata u Srebrenici.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo