14°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 13°C
Bihać 10°C

09.09.2024 / 16:03 Regija - Jako nevrijeme

Apokaliptične scene iz Dubrovnika: Auta potopljena, voda u kućama...

Apokaliptične scene iz Dubrovnika: Auta potopljena, voda u kućama...
Foto: Facebook / Dubrovački dnevnik
Kišno nevrijeme zahvatilo je danas dubrovačko područje te su dijelovi grada pod vodom. Zbog velike količine kiše potopljena je i Lapadska obala, gdje je voda ušla u kuće te su auti pod vodom, a Dubrovački Dnevnik na Facebooku je objavio nesvakidašnji prizor.

"Preko Lapadske jedino ovako", napisali su uz fotografiju na kojoj čovjek na supu vesla poplavljenom ulicom.

Dijete upalo u šaht

Također, oko 13 sati preko Županijskog operativnog centra 112 zaprimljena je dojava kako je dijete upalo u otvoreni šaht na Pilama. Dječak (14) je prevezen u Opću bolnicu Dubrovnik, a nakon obrade na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu utvrđene su mu lakše povrede potkoljenice pa je pušten kući, piše Dubrovački dnevnik.

Dječak (14) upao u otvoreni šaht u Dubrovniku

Nezgoda se dogodila uslijed velikog nevremena koje je pogodilo Dubrovnik. Ogromne količine kiše pale su u malo vremena pa je većina gradskih ulica bila potopljena, dio šahtova je podignut kako bi voda s ulica brže otjecala, a dio šahtova je i sama voda izbila.

Zbog svega se, piše Index, ne preporučuje građanima izlazak iz kuća dok opasnost koja je označena kao narančasti meteoalarm ne prođe. Za sada je najavljeno još ekstremnih padavina u popodnevnim satima, pa sve do kasne večeri.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo