4°C
Mostar 11°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

09.09.2024 / 14:41 Fudbal -

Paulinho okončao bogatu fudbalsku karijeru

Paulinho okončao bogatu fudbalsku karijeru
Foto: Agencije
Nekadašnji brazilski reprezentativac Paulinho, klupski svjetski prvak iz 2012. godine sa Corinthiansom iz Sao Paula, objavio je na Instagramu da u 36. godini završava svoju karijeru.

Paulinho je jedan od velikih idola Corinthiansa, jednog od najpopularnijih klubova u Brazilu.

U karijeri je igrao i za evropske klubove Tottenham i Barcelonu, prenosi STA.

- Imam privilegiju da sam osvojio mnoge naslove, da sam igrao na dva svjetska prvenstva, da sam igrao za Barcu, ostavio sam veliko naslijeđe - izjavio je sada već bivši fudbaler u videu objavljenom na Instagramu.


Paulinho je sa Corinthiansom 2011. godine osvojio naslov brazilskog prvaka, a sljedeće godine i Copa Libertadores te naslov klupskog svjetskog prvaka nakon pobjede u finalu protiv Chelseaja rezultatom 1:0.

Paulinho je na 56 nastupa za reprezentaciju postigao 13 golova, osvojio je Kup konfederacija 2013. godine, a zatim je igrao na svjetskim prvenstvima 2014. i 2018. godine.

Bio je na klupi selekcije Brazila koja je doživjela težak poraz rezultatom 7:1 protiv Njemačke na domaćem terenu u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine, a ušao je u igru na poluvremenu umjesto Fernandinha, kada je "selecao" već gubio s 5:0.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo