4°C
Mostar 11°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

09.09.2024 / 10:30 Fudbal - Žele pobjedu

Mađari najavili meč sa BiH: Protiv Bosanaca moramo pokazati da vrijedimo

Mađari najavili meč sa BiH: Protiv Bosanaca moramo pokazati da vrijedimo
Foto: X.com

Bosna i Hercegovina je doživjela težak poraz na startu Lige nacija protiv Holandije (5:2), a ništa bolje nije prošao ni naredni rival Zmajeva, Mađarska koja je doživjela potpuni debakl protiv Njemačke (5:0).

Mađari će u utorak biti domaćini Bosni i Hercegovini u drugom kolu, a ako se da naslutiti po riječima selektora Marca Rossija protiv Zmajeva se očekuje potpuno drugi meč.

Posljednjih godina mađarska selekcija je doživjela ozbiljan uspon zbog čega je tamošnja javnost neugodno iznenađena visokim porazom protiv Njemačke.

Čitatelji pojedinih sportskih portala nisu štedjeli mađarske zvijezde, a većina ih je za svoju predstavu na duelu s Elfom dobila ocjenu 3 što dovoljno govori o načinu na koji su igrali.

"Naravno da je odgovornost na prvom mjestu moja, ja sam trener.", rekao je Rossi u izjavi nakon utakmice te nastavio:

"Nakon drugog gola smo nestali s terena. To je neprihvatljivo pogotovo jer nosimo dres mađarske reprezentacije".

Italijanski trener je nakon toga otkrio šta očekuje protiv BiH te ukoliko reakcija izostane poručio je svojim igračima da trebaju nestati sa scene.

"U utorak igramo protiv Bosanaca što je s psihološkog aspekta važan meč i očekujem reakciju. Ako to ne uspijemo uraditi, onda znači da svi trebamo nestati sa scene."

"To je jasno", bio je kategoričan Rossi koji s Mađarima radi zaista sjajan posao pa visok poraz protiv Njemačke zaista predstavlja iznenađenje.

Iskupljenje protiv BiH će tražiti i najbolji igrač te kapiten ekipe Dominik Szoboszlai što je poručio u obraćanju navijačima.

"Hvala vam na podršci koja nam je potrebna u ovim teškim momentima kada ostvarujemo najveće uspjehe. Gledamo prema naprijed. U utorak se vraćamo na teren", poručila je zvijezda Liverpoola medijima u zemlji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo