09.09.2024 / 08:37 Fudbal - Foto

Održan prvi Memorijalni turnir Dalibor DADO Topić

Jučer je na pomoćnim terenima stadiona Koševo održan prvi Memorijalni turnir Dalibor DADO Topić pod nazivom "DADO & ACADEMICA DRIBBLE OPEN - D.A.D.O Cup".

Ovaj događaj, organizovan u čast i sjećanje na Dalibora Dadu Topića, umjetnika, kreativnog direktora i dizajnera koji je osmislio vizuelni identitet Fudbalske akademije (FA) Academica Sarajevo, okupio je roditelje i trenere dječaka iz ove akademije u prijateljskom sportskom okruženju.

Turnir je bio poseban ne samo zbog svog memorijalnog karaktera već i zbog činjenice da su na njemu učestvovale ekipe sastavljene od roditelja i trenera dječaka različitih uzrasnih kategorija. Nakon niza uzbudljivih utakmica i velikog sportskog duha, pobjedu je odnijela ekipa roditelja dječaka rođenih 2008. godine, dok su drugo i treće mjesto zauzeli roditelji dječaka uzrasta 2015., odnosno 2010/2011. godišta.

Pored timskih nagrada, dodijeljene su i nagrade za najbolje pojedince na turniru. Ermin Špilja je proglašen najboljim igračem, dok je nagradu za najboljeg golmana odnio Ersin Mrguda. Adi Arnaut se istakao kao najbolji strijelac turnira.

Ovaj turnir je još jednom pokazao koliko su fudbal i zajedništvo važni u svakodnevnom životu, a memorijal Daliboru Dadi Topiću svakako će postati tradicionalan događaj koji će okupljati sve ljubitelje sporta i prijatelje FA Academica Sarajevo.

FA Academica Sarajevo i svi učesnici zahvalili su se organizatorima i porodici Topić na podršci, uz nadu da će "D.A.D.O Cup" postati stalan podsjetnik na doprinos i ljubav koju je Dalibor Dado Topić dao ovoj akademiji.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo