08.09.2024 / 18:31 Fudbal - Prva liga FBiH

Stupčanica nezaustavljiva, Čelik upisao vrijedna tri boda

Stupčanica nezaustavljiva, Čelik upisao vrijedna tri boda
Foto: NK Stupčanica
Nakon što je u Srebreniku odigrana prva utakmica četvrtog kola Prve lige FBiH između Gradine i Rudar Kakanj (1:1), danas su odigrani i ostali mečevi.

Budućnost je u Banovićima dočekala Gornji Rahić, a utakmica je završena rezultatom 1:1. Budućnost je u prošlom kolu slavila s 4:1 protiv Radničkog, dok je Gornji Rahić remizirao na svom terenu s TOŠK-om. Mreže su mirovale sve do 79. minute kada je Softić pogodio za 0:1. Konačan rezultat utakmice je postavljen šest minuta poslije kada je Rahimić pogodio za 1:1.

Budućnost Banovići – Gornji Rahić 1:1 (Softić 79’, Rahimić 85’)

Čelik je ugostio Zvijezdu iz Gradačca, a domaćini su slavili minimalnom pobjedom od 2:0. Čelik je u prethodnom kolu minimalno poražen od Travnika. Mašić je postigao gol već u 3. minuti, što je bio odlučujući trenutak. Konačan rezultat utakmice dvoboja iz Zenice je postavio Avdić autogolom u 51. minuti. Čelik u narednom kolu igra protiv Radnika, dok će Zvijezda ugostiti Jedinstvo, piše SCsport.

Čelik Zenica – Zvijezda Gradačac 2:0 (Mašić 3’, Avdić a.g. 51’)

Goražde je na svom terenu pobijedilo Bratstvo s 2:0. Goražde je u prošlom kolu također ostvarilo minimalnu pobjedu protiv Jedinstva, dok je Bratstvo poraženo od Tuzla Cityja. Domaći klub je ima vodstov od 26. minute kada je vezista Salanović pogodio za 1:0. Konačan rezultat utakmice postavljen u sudijskoj nadoknadi kada je pogodio Alić.

Goražde – Bratstvo 2:0 (Salanović 26’, Alić 92’)

Derbi kola odigran je u Olovu gdje je Stupčanica pobijedila Tuzla City s 2:0. Stupčanica je nastavila svoj impresivni niz, ostvarivši četvrtu pobjedu u sezoni, bez primljenog gola, dok je Tuzla City do sada sakupila četiri boda u prva tri kola. Mreže su mirovale u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu Haznadžar je pogodio u 53. minuti, konačan rezultat utakmice je postavio bivši fudbaler Slobode, Dino Kalesić.

Stupčanica – Tuzla City 2:0 (Haznadžar 53’, Kalesić 71’)

TOŠK je u Tešnju dočekao Tomislav i slavio pobjedom 1:0, nastavljajući tako pozitivan niz rezultata na domaćem terenu. Pobjedu je donio Milaković golom u 65. minuti utakmice.

TOŠK Tešanj – Tomislav 1:0 (Milaković 65’)

Jedinstvo je ugostilo Travnik, a utakmica u Bihaću je završena rezultatom 2:2. Prvi pogodak je postavljen u 14. minuti kada je Gasal pogodio. U drugom poluvremenu Husović i Ljuca su kreirali prokret Jedinstva, dok je konačan rezultat utakmice postavio Bandić golom u 79. minuti.

Jedinstvo Bihać – Travnik 2:2 ( Gasal 14’, Husović 63’, Ljuca 70’, Bandić 79’)


(Vijesti.ba)

Izdvajamo