7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

06.09.2024 / 18:25 Fudbal - Bh. Zmaj

Poznato koliku će platu Rade Krunić imati u Crvenoj zvezdi

Poznato koliku će platu Rade Krunić imati u Crvenoj zvezdi
Foto: FK Crvena zvezda

Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić ove je sedmice potpisao za Crvenu zvezdu i tako, kako kaže, ispunio svoj dječački san.

Rade Krunić je uoči reprezentativne akcije dogovorio transfer u Crvenu zvezdu, te je tako, kako kaže sam, ispunio svoj dječački san i ono o čemu je maštao kao dječak, a kasnije i kao odrasli čovjek i profesionalac.

Nakon pola godine u Fenerbahceu Rade Krunić je u finišu prelaznog roka dogovorio saradnju sa šampionom Srbije, te će u ovoj sezoni igrati u Ligi prvaka.

Kako javlja cijenjeni Yagiz Sabuncuoglu. fudbalski ekspert za dešavanja prije svega u turskom fudbalu, Crvena zvezda je Radeta Krunića dobila bez obeštećenja, ali je u ugovor stavljena klauzula o tome da će narednu prodaju dijeliti 50-50 dva kluba.

Rade Krunić je dogovorio trogodišnju saradnju sa Crvenom zvezdom tokom kojih će zarađivati 1.2 miliona eura godišnje, dok mediji u Srbiji dodaju da će u eventualnoj trećoj godini ugovora taj iznos biti milion neto. Naravno, uz to dolaze i pripadajući bonusi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo