05.09.2024 / 12:19 BiH - Brčko

Za tri brčanska udruženja penzionera 320.000 KM

Za tri brčanska udruženja penzionera 320.000 KM
Brčko

Na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o odobravanju tekuće donacije za finansiranje udruženja penzionera Brčko distrikta BiH u ukupnom iznosu od 320.000 KM.

Sve tri udruženja penzionera iz Brčko distrikta trošiće sredstva namjenski jer su povećane cijene namirnica te će se koristiti i za poboljšanje životnog stanja osoba starije životne dobi koje imaju status penzionera.

Po riječima Senada Tufekčića, šefa Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, ovaj program pomoći penzionerima na području Distrikta bit će realizovan u skorije vrijeme, te će Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana objaviti Javni poziv za udruženja penzionera.

- Ova sredstva će biti rasporođena tako što će udruženja uz dostavljen završni izvještaj za pravdanje sredstava od prošle godine podnijeti i zahtjev za dodjelu sredstava i nakon što nadležno odjeljenje utvrdi da su opravdali sredstva ona će biti dostupna - rekao Tufekčić.

Iz Odjeljenja za stručne i administrativne poslove kazali su da je za realizaciju javnih poziva i projekata nevladinih organizacija i udruženja građana ove godine izdvojeno više od 1.200.000 KM.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo