4°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

04.09.2024 / 12:27 Crna hronika - Više razloga

Tužilaštvo zatražilo pritvor za ubicu iz Sanskog Mosta

Tužilaštvo zatražilo pritvor za ubicu iz Sanskog Mosta
Foto: Screenshot
Tužilaštvo Unsko sanskog kantona uputilo je danas Kantonalnom sudu u Bihaću prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog Mehemeda Vukalića iz Sanskog Mosta koji se tereti za tri krivična djela ubistva i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, javlja RTV Sana.

U obrazloženju se navodi kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio tri krivična djela ubistva i krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, odnosno da je dana 21.08.2024. godine, oko 10 sati, u prostorijama Javne ustanove „Gimnazija“ Sanski Most iz automatske puške čije držanje građanima nije dozvoljeno, života lišio direktora Halilović Nijaza, sekretara Kljunić Nisvetu i profesoricu engleskog jezika Midžan Gordanu. U prijedlogu Tužilaštvo USK tvrdi da postoje tri vrste razloga za određivanje pritvora.

“Postoji bojazan da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak i da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Također, kako se navodi postoji bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, a za koje se može izreći višegodišnja zatvorska kazna, a njegovo puštanje na slobodu bi rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda”, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Podsjećamo, osumnjičeni Vukalić je u protekli ponedjeljak otpušten s liječenja iz Univerzitetsko-kliničkog centra Banja Luka, a potom uhapšen. Nakon kriminalističke obrade, jučer je ispitan od strane postupajuće tužiteljice, koja je zatim podnijela Kantonalnom sudu u Bihaću prijedlog za određivanje mjere pritvora iz prethodno navedenih razloga. Ročište za odlučivanje o prijedlogu Tužilaštva održat će se danas pred Kantonalnim sudom u Bihaću.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo