7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

03.09.2024 / 13:48 Kultura - BKC i Kosača

U Sarajevo i Mostar u oktobru stiže svjetska atrakcija Glenn Miller Orchestra

U Sarajevo i Mostar u oktobru stiže svjetska atrakcija Glenn Miller Orchestra

Grupa „Glenn Miller Orchestra“ pod vodstvom Wila Saldena nastupit će 8. oktobra u Sarajevu u Bosanskom kulturnom centru (BKC) i 9. oktobra u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, donoseći nezaboravne melodije svinga iz zlatnog doba muzike.

„Glenn Miller Orchestra“ donosi ritmove svinga iz tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća, obogaćujući muzičku scenu nezaboravnim melodijama i aranžmanima koje su proslavile Glenna Millera.

Od svog prvog nastupa 1985. godine „Glenn Miller Orchestra“ je održao više od 5.500 koncerata pred otprilike pet miliona ljudi širom svijeta.

- Trudimo se svirati muziku koja je obilježila to razdoblje na isti način kao Glenn Miller. Nije to kopiranje, ali bilo bi vrlo čudno i za publiku i za bend, svirati modernu, npr. disko verziju „In The Mood“. Ni publika ni bend ne bi uživali u takvom nastupu - ističe Wil Salden.

„Glenn Miller Orchestra“ uz svoj jedinstveni i prepoznatljiv zvuk, oživljava vječne svjetske hitove poput „Moonlight Serenade“ , „In the Mood“, „Rhapsodie In Blue“, „Leroy Brown“, „Sentimental Journey“.

Njihova stručnost i jedinstveni zvuk u Big Band sastavu posebno dolazi do izražaja zahvaljujući brojnim duvačima.

Iz Music tima smatraju da se događaj za istinske muzičke sladokusce ne propušta.

Oba koncerta počinju u 20 sati, a karte su dostupne putem sistema Kupikartu.ba.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo