4°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

02.09.2024 / 14:39 Crna hronika - Saznajemo

Stravični detalji nesreće kod Kaknja, poginuo i vlasnik Delta Petrola

Stravični detalji nesreće kod Kaknja, poginuo i vlasnik Delta Petrola
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
U slijetanju terenskog motornog vozila Toyota land cruiser, u provaliju duboku oko 300 metara na regionalnom putu Kakanj – Vareš, poginula su četiri muškarca – potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.

Policijska stanica Kakanj, dodaje Valentić, oko 11:45 sati zaprimila je telefonsku dojavu od građanina da je na lokalitetu Lipničko brdo, između Kaknja i Vareša, uočeno terensko vozilo u kojem se nalaze četiri tijela.

- Na mjesto događaja upućena je patrola policijske stanice Kakanj, koja je utvrdila da se, u provaliji dubokoj oko 300 metara, nalaze četiri muška beživotna tijela. Vjerovatno su ispali iz auta - kazao je Valentić, koji je napomenuo da je o svemu obaviješten dežurni Kantonalni tužilac ZDK-a, koji se zaputio na lice mjesta te će rukovoditi uviđajem.

Na lice mjesta upućeni su pripadnici Kriminalističe policije i Specijalne jedinice MUP-a ZDK, zatim alpinistički tim, vatrogasci i Hitne pomoći.

- O identitetu nastradalih više ćemo moći kazati nakon okončanja uviđaja - kaže Valentić, koji samo otkriva za se radi o bh. državljanima.

Kako Vijesti.ba saznaju, među stradalima je vlasnik kakanjske kompanije Delta petrol, Bakir Spahić. Navodno je među stradalima i njegov brat.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo