7°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

02.09.2024 / 12:50 Obrazovanje - Foto

Svečani doček prvačića u Banjaluci: Nova školska godina za 117.500 učenika u RS

U Osnovnoj školi Georgi Stojkov Rakovski u Banjaluci danas je u 11 sati organizovana priredba za doček učenika prvih razreda.

Reporter Vijesti.ba zabilježio je atmosferu.

Danas počinje nastava za 8957 učenika prvih razreda osnovnih škola u RS. Ukupan broj upisanih učenika u osnovnim i srednjim školama veći je od 117.500.

Željka Stojičić, ministrica prosvjete i kulture RSe, uputila je čestitku svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i vannastavnom osoblju povodom početka nove školske godine u kojoj se navodi:

„Pred vama je još jedna školska godina puna izazova i napornog rada na sticanju znanja i potrebnih vještina. Svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i vannastavnom osoblju ali i rukovodstvu škola želim da uputim iskrene čestitke sa nadom da će nova školska 2024/25. godina biti bolja od prethodne, te da će biti obilježena znatnim postignućima. Posebnu pažnju bih posvetila prvačićima, uz želju da im prvi dani u školskim klupama postanu lijepe životne uspomene, a svim drugim učenicima želim mnogo uspjeha prilikom sticanja novih znanja i vještina” – kaže Stojičić.

Prema riječima ministrice, nastavnici treba da svojim radom nastave inspirirati i usmjeravati mlade generacije ka uspjehu.

“Roditeljima zahvaljujem na podršci koju pružaju svojoj djeci i nastavnicima, jer je njihov doprinos neprocjenjiv” – kaže ministrica.

Ministarstvo prosvjete i kulture će posebnu pažnju posvetiti daljem unapređenju kvaliteta vaspitanja i obrazovanja kroz modernizaciju procesa nastave u osnovnom i srednjem obrazovanju, navode u ministarstvu.

“Svjesni važnosti bezbjednog okruženja za sve učenike, nastavićemo kontinuirano raditi na sprovođenju mjera za sprečavanje i prevenciju nasilja u školama. Zajedno ćemo se truditi da naše škole budu mjesta gdje vladaju sigurnost, poštovanje i međusobno uvažavanje. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima doprinijeti izgradnji boljeg i prosperitetnijeg društva. Srećan i uspješan početak nove školske godine!" poručila je Stojičić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo